zui > forbruger

Lyrik (01.11.2013, 14:29)
Jeg bager alt mit brød selv, normalt set. Men jeg var low på hvidt brød
så jeg faldt for en gang skyld for en pakke "Schulstad levebrød"
Rettere fortalt, Multikerne Sandwich, anprist som 8% fibre, 2% fedt, 37%
fuldkorn. Skiveskåret.

Men det skulle jeg aldrig have gjort!
Efter et par skiver, målte jeg mit blodsukker. Jeg har kort fortalt
folkesygdommen diabetes 2.

Hvad var det der stod? H1? Jeg gik på nettet og fik at vide at der stod HI!
Mit blodsukker var røget så højt op at apparatet ikke kunne måle det!
Det var skyrocketed!
Så rør det ikke hvis du har Diabetes 2. Almindelige mennesker kan
sikkert tåle det?
Men der burde være en advarsel på pakken overfor diabetes 2 patienter.

MvH
Jens
Hans Paulin (6310) (01.11.2013, 16:42)
Lyrik skrev:

> der burde være en advarsel på pakken overfor diabetes 2 patienter.


Hvedebrød er som sukker
ErikRS (01.11.2013, 18:17)
Lyrik wrote:
[..]
> Så rør det ikke hvis du har Diabetes 2. Almindelige mennesker kan
> sikkert tåle det?
> Men der burde være en advarsel på pakken overfor diabetes 2 patienter.


Jeg vil anbefale dig, at du får checket til blodsukkerapparat. Hvis det
har vist HI (high overload), betyder det, at den har været på +40 mml,
hvilket er den normale grænse for et std. apparat.

Og jeg kan godt garantere dig, at hvis du har haft et blodsukkertal på
+40, så ville du være umulig at være i nærheden af - uanset, om du har
type 1 eller 2 diabetes... - Du vil svede som bare det, ryste over hele
kroppen og blive aggressiv, hvor bare ét forkert ord ville få dig tilat
eksplodere.:-)

mvh. Erik Richard

(Hvis nu afdøde kone var diabetiker)
Erik Olsen (01.11.2013, 18:21)
Lyrik wrote:
> Jeg bager alt mit brød selv, normalt set. Men jeg var low på hvidt
> brød så jeg faldt for en gang skyld for en pakke "Schulstad levebrød"
> Rettere fortalt, Multikerne Sandwich, anprist som 8% fibre, 2% fedt,
> 37% fuldkorn. Skiveskåret.
> Men det skulle jeg aldrig have gjort!
> Efter et par skiver, målte jeg mit blodsukker. Jeg har kort fortalt
> folkesygdommen diabetes 2.


Dit blodsukker er næppe røget over 20 mmol/ml hvis dit blodsukker ellers
er velreguleret, efter et par skiver hvedebrød (normalt fasteblodsukker
er højst 6 mmol/ml). Det skal dit blodsukkerapparat kunne måle.
Lyrik (01.11.2013, 19:41)
Den 01/11/13 17.21, Erik Olsen skrev:
> Lyrik wrote:
> Dit blodsukker er næppe røget over 20 mmol/ml hvis dit blodsukker ellers
> er velreguleret, efter et par skiver hvedebrød (normalt fasteblodsukker
> er højst 6 mmol/ml). Det skal dit blodsukkerapparat kunne måle. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Ok jo jeg har tit en måling på 25! men så tager jeg naturligvis et skud
insulin. Så det er ikke ret LÆNGE på 25.
Langtidsblodsukkeret er lavere.
Her til aften var det for første gang i lang tid nede på 6,5.

Det er rigtigt at det hvide købebrød får sukkertallet til at stige
kraftigt. Og det beskrevne Shulstads "Levebrød" topper alt hvad jeg
endnu har prøvet som kan booste blodsukker.
Men det hvide brød jeg selv bager er ikke nær så slemt. 400 gram
hvedemel og 100 gram rugmel eller grahamsmel. Minus sukker og minus smør
og fedt. Kun salt og gær.

Og det grundlæggende brød er naturligvis hjemmebagt rugbrød. Det holder
hele vejen.

Jeg har fundet en ny metode til at bage rugbrød på en smart måde.
Man køber et kilo rugbrødsblanding i Netto for eksempel.
Man køber også en rulle 8 liters plastposer i SuperBest.

Man lader den åbne pose hvile i en skål.
Man hælder 8 dl. vand med gær opløst i ned i posen.
Så tømmer man rugbrødsblandingen ned i posen oven i vandet.
Posen lukkes IKKE!
Nu griber man posen om "halsen" og stamper den op og især ned i skålen
med den ene hånd, mens man ser News på TV.;-)
Det er ligesom når man laver jævning! Vandet i først! Det er vigtigt for
at få vædet hele dejen. Rugbrød har det med at efterlade lommer med tørt
mel hvis man ikke passer på.
Når det er gennemblødt går man over til at massere posen blidt med begge
hænder.
Snart er dejen parat. Man vender posen ned i formen og glatter efter med
VÅD pose eller VÅD hånd.
Så drysser man eventuelt nogle frø ud over overfladen og stiller formen
en times tid, indtil den bages omkring 1 time og 10 minutter ved 200 grader.
Så nemt at man tror det er løgn! Uden maskiner!

MvH
Jens
Erik Olsen (01.11.2013, 21:28)
Lyrik wrote:
> Erik Olsen skrev:
> Ok jo jeg har tit en måling på 25! men så tager jeg naturligvis et
> skud insulin. Så det er ikke ret LÆNGE på 25.
> Langtidsblodsukkeret er lavere.
> Her til aften var det for første gang i lang tid nede på 6,5.


Det lyder ikke som om din diabetes er særligt velreguleret.

Hvad ligger dit langtidsblodsukker normalt på?
Snuden (02.11.2013, 18:14)
On Fri, 1 Nov 2013 20:28:00 +0100, "Erik Olsen"
<erik.olsen> wrote:

>Lyrik wrote:
>Det lyder ikke som om din diabetes er særligt velreguleret.


Enig. Det lyder som om OP blæser totalt på alle leveregler som Type 2
diabetiker.
torjus.tyrihjell (25.10.2018, 10:59)
fredag 1. november 2013 13.29.32 UTC+1 skrev Lyrik følgende:
[..]
Lignende emner