zui > kultur.* > kultur.mad+drikke

Margrete Johansen (18.01.2008, 17:44)
Hej gruppe.

Nu var der lige en del snak om hestekød i en TV-udsendelse. Nogen der kender
en slagter på Sjælland/i København/Roskilde der jævnligt har hestekød i
sortimentet?

Opskrifter?

Margrete

Trine Kornum Christiansen (18.01.2008, 17:50)
"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN> writes:

> Nu var der lige en del snak om hestekød i en TV-udsendelse. Nogen der kender
> en slagter på Sjælland/i København/Roskilde der jævnligt har hestekød i
> sortimentet?


Nu vil jeg ikke gøre mig klog på Sjællands geografi, men her er en
liste over slagtehuse der slagter heste. De må i hvert fald vide hvem
de sælger kød til.

http://www.dyrenes-beskyttelse.dk/db/material.nsf/docs/d5ea58defe1ce563c1257018004fb673/$file/Hestesla.pdf

Mvh Trine
Rasmus M. Jensen (18.01.2008, 18:21)
Trine Kornum Christiansen wrote:
> Nu vil jeg ikke gøre mig klog på Sjællands geografi, men her er en
> liste over slagtehuse der slagter heste. De må i hvert fald vide hvem
> de sælger kød til.
> http://www.dyrenes-beskyttelse.dk/db/material.nsf/docs/d5ea58defe1ce563c1257018004fb673/$file/Hestesla.pdf


hvordan smager den slags egentligt?? kan man sammenligne det med noget?
Martin (18.01.2008, 19:07)
Hej
Rasmus M. Jensen wrote:
> hvordan smager den slags egentligt?? kan man sammenligne det med
> noget?


Lidt som oksekød, men en smule sødere.

Mvh
Martin
Max (18.01.2008, 19:12)
Hej Rasmus

> hvordan smager den slags egentligt?? kan man sammenligne det med
> noget?


Hvis jeg lavede dig en hestebøf på grillen, ja så ville du bare
tro at du fik en oksebøf der virkelig smagte af noget.
Jens Bruun (18.01.2008, 19:16)
"Rasmus M. Jensen" <rmje03flafflaf> skrev i en meddelelse
news:fmqjmv$2igr$1

> hvordan smager den slags egentligt??


Fremragende.

> kan man sammenligne det med
> noget?


En lidt mere sødlig, saftig udgave af oksekød.

Hestekød er måske generelt bedre end oksekød, fordi hestekød ikke stammer
fra søndermalkede eksemplarer?
Jens Bruun (18.01.2008, 19:17)
"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN> skrev i en
meddelelse news:4790c903$0$2103$edfadb0f

> Opskrifter?


Hakkebøf med bløde løg.

Engelsk bøf med bløde løg.
Rasmus M. Jensen (18.01.2008, 19:18)
Martin wrote:
[..]
Martin Mose Larsen (18.01.2008, 19:28)
On Fri, 18 Jan 2008 18:12:23 +0100, "Max"
<Max_Jens> wrote:

>Hej Rasmus
>> hvordan smager den slags egentligt?? kan man sammenligne det med
>> noget?

>Hvis jeg lavede dig en hestebøf på grillen, ja så ville du bare
>tro at du fik en oksebøf der virkelig smagte af noget.


JI-Ahhh!

Grilled Horse - fra McDonalds - I'm lovin' it!

Men det tør de nok ikke!! :-)

Kan hestekød bruges til hakkebøffer?

sayonara
Martin Mose Larsen
Rasmus M. Jensen (18.01.2008, 19:31)
Max wrote:
> Hvis jeg lavede dig en hestebøf på grillen, ja så ville du bare
> tro at du fik en oksebøf der virkelig smagte af noget.


ahh... så må jeg se om jeg kan google mig frem til en hestekødsslagter i
Aalborg... :-)
det skal prøves til sommer så...
Tove Krieger (18.01.2008, 19:53)
"Martin" <tmm> skrev i en meddelelse
news:4790dce2$0$15899$edfadb0f
> Hej
> Rasmus M. Jensen wrote:
> Lidt som oksekød, men en smule sødere.
> Mvh
> Martin


Ja, det synes jeg altså også, men at det skulle være sødt blev
kraftigt tilbagevist i udsendelsen som værende en skrøne. :-)
Rainman (18.01.2008, 20:04)
Martin Mose Larsen wrote:
> On Fri, 18 Jan 2008 18:12:23 +0100, "Max"
> <Max_Jens> wrote:
> JI-Ahhh!
> Grilled Horse - fra McDonalds - I'm lovin' it!
> Men det tør de nok ikke!! :-)

Bæh, og det bliver heller ikke hestehjerner der står på restauranternes
menukort under delikatesser. En hests CPU er ca. på størrelse med en
hasselnød :)
Max (18.01.2008, 20:12)
Hej Martin

> Kan hestekød bruges til hakkebøffer?


I min barndom gik man til hesteslagteren, ja vi havde op
til flere i byen dengang, når man skulle have en rigtig
god hakkebøf, så ja.
Lou (18.01.2008, 21:16)
On Fri, 18 Jan 2008 18:07:33 +0100, Martin wrote:

> Rasmus M. Jensen wrote:
>> hvordan smager den slags egentligt?? kan man sammenligne det med
>> noget?

> Lidt som oksekød, men en smule sødere.


Ja, lidt lissom menneskekød ;-)
Margrete Johansen (18.01.2008, 21:32)
"De må i hvert fald vide hvem
> de sælger kød til.


Tak - jeg har flere gange hentet kød på Kosakgården, når min lammeleverandør
har fået slagtet. Jeg henter et helt lam - har nok svært ved at æde mig
igennem en hest - men som du skriver:
"De må i hvert fald vide hvem
> de sælger kød til.


Margrete


Lignende emner