zui > edb.hardware.* > edb.hardware.general

Hans (11.07.2005, 13:07)
LD wrote:
> Så døde min computer :-(
> Alle blæsere kører, så boardet får strøm, men skærmen får ikke
> billede, og der kommer ikke de normale boot-up lyde fra computeren.
> Grafikkortet er skiftet, både til et andet AGP, og et gammelt PCI,
> CPU-en er skiftet, og alle unødvendige enheder er frakoblet, men
> intet hjælper. Har også prøvet at pille rammen ud.
> Selvom om HD'en eller rammen var problemet, ville man vel stadigt
> få den første boot-up skærm?

Hvis du piller rammen ud får du intet billede, men højttaleren vil give en
beep-kode om ramfejl.

> Nogen forslag, eller skal jeg gå ud fra at det er boardet, et Soltek
> 75FRN2, som er dødt? Den har desværre stået i et rum som har været
> omkring de 30 grader døgnet rundt, den sidste måneds tid, men der har
> været fornuftig airflow i kabinettet.


Det er højst tænkeligt bundkortet som har opgivet ånden. Har du prøvet at
nulstille bios?

Hans
LD (11.07.2005, 13:13)
Så døde min computer :-(

Alle blæsere kører, så boardet får strøm, men skærmen får ikke
billede, og der kommer ikke de normale boot-up lyde fra computeren.

Grafikkortet er skiftet, både til et andet AGP, og et gammelt PCI,
CPU-en er skiftet, og alle unødvendige enheder er frakoblet, men
intet hjælper. Har også prøvet at pille rammen ud.

Selvom om HD'en eller rammen var problemet, ville man vel stadigt
få den første boot-up skærm?

Nogen forslag, eller skal jeg gå ud fra at det er boardet, et Soltek 75FRN2,
som er dødt? Den har desværre stået i et rum som har været omkring de
30 grader døgnet rundt, den sidste måneds tid, men der har været fornuftig
airflow i kabinettet.
Ivan (11.07.2005, 13:34)
> Selvom om HD'en eller rammen var problemet, ville man vel stadigt
> få den første boot-up skærm?


Ikke nødvendigvis......

Hiv HD fra.....maskinen kan godt starte op uden dem go du har elimineret én
fejlkilde mere.... Har du flere ramstænger; Sæt dem i en af gangen og start
op. Sådan får du tjekket rammen.

Personligt tror jeg nu nok at det er bundkortet. Jeg har brændt 3 af dem af
(dvs. 2 af dem vrkede slet ikke da jeg modtog dem) Har yderligere hørt om
mange der har problemer med dette board. Såååå......mons tro det ikke er
det...
Jens C. Hansen (11.07.2005, 14:07)
LD wrote:
> Så døde min computer :-(
> Alle blæsere kører, så boardet får strøm,


Njah, alle blæsere forsynes via +12V, så den er sandsynligvis i orden,
men +5V og +3,3V er måske ikke.
Mit første gæt er en død PSU. Er det en Codegen 300X?

> men skærmen får ikke
> billede, og der kommer ikke de normale boot-up lyde fra computeren.
> Grafikkortet er skiftet, både til et andet AGP, og et gammelt PCI,
> CPU-en er skiftet, og alle unødvendige enheder er frakoblet, men
> intet hjælper. Har også prøvet at pille rammen ud.
> Selvom om HD'en eller rammen var problemet, ville man vel stadigt
> få den første boot-up skærm?


Nej, uden RAM i eller med defekt RAM får man allerhøjest en bip-kode.

> Nogen forslag, eller skal jeg gå ud fra at det er boardet, et Soltek 75FRN2,
> som er dødt? Den har desværre stået i et rum som har været omkring de
> 30 grader døgnet rundt, den sidste måneds tid, men der har været fornuftig
> airflow i kabinettet.


Højt airflow nytter jo ikke en balle, hvis temperaturen i lokalet er
høj i forvejen.
Lyrik (11.07.2005, 14:17)
"LD" <reply.to> skrev i en meddelelse
news:6196
> Så døde min computer :-(
> Alle blæsere kører, så boardet får strøm, men skærmen får ikke
> billede, og der kommer ikke de normale boot-up lyde fra computeren.

++++++++++++++++++++++++++++++
Hvis du vil gøre lidt gavn, så fortæl til skræk og advarsel hvad du har i
den!;-)
De går på stribe her i det varme vejr. Min søn har lige skiftet sin comp. ud
med en ny af samme grund.
Den der gik fløjten var en Pentium 4 -2,4MgHz med et orgie af store varme
harddiske og en gammel out of the box-køler.
Så stod bundkortet af i varmen.
Husk hvad IBM skrev:"Hvis temperaturen stiger med 3! grader så halveres
harddiskens levetid!"

Al det der low-noise-køler-flip! Til sammenligning suser det lystigt fra min
PC, som har en stor cpu-køler og en enkelt kabinetkøler. Endvidere står den
på gulvet hvor temperaturen er lavest.
Den susen virker beroligende på mine nerver og det er længe, længe siden jeg
har haft HD-problemer.
Susen har noget at gøre med luft! Megen susen = megen køleluft!
"helt stille og lydsvag" har noget at gøre med PC-i-farezonen for at stå af
i varmen!;-) Folk som efterspørger grafikkort med passive kølere, er selv
ude om det!
Lad dem heller ikke stå åbne for så er der ikke flow på luften i det
manglende kabinet, så falder luften bare blødt ud af kabinettet og bliver
stående som en varmebølge i de komponenter der ikke får lufttryk.. Den skal
"suse ud under tryk!" Inde i kabinettet skal der være stærkt gennemtræk.
Low-noise=ny PC hver sommer.(Orv der satte jeg det vist lige lidt meget på
spidsen);-)

Hilsen
Jens
Jan Fjeldmark (11.07.2005, 14:39)
Lyrik wrote:
> Low-noise=ny PC hver sommer.(Orv der satte jeg det vist lige lidt meget på
> spidsen);-)


Muligvis. I hvert fald er der nogle bæsere som larmer meget uden at give
mere luft end visse andre. Til gengæld fylder de somme tider noget mindre.
Paul Østerby Sørensen (11.07.2005, 17:17)
"Lyrik" <lyrik> skrev i en meddelelse
news:kgp1
[..]
> spidsen);-)
> Hilsen
> Jens


Hej Lyrik
Ja der fik du det sat noget på spidsen, sidder her med Bundkort på 37, CPU
33, GPU 63, Harddisk 37 samt CPU blæser 1254 RPM og capinetblæser på 1862
RPM og det kan jeg love dig kan ikke høres. Men elleers har du ret ;-)
Ronni Heuckendorff Hansen (11.07.2005, 21:12)
On Mon, 11 Jul 2005 13:13:50 +0200, "LD" <reply.to>
wrote:

>Nogen forslag, eller skal jeg gå ud fra at det er boardet, et Soltek 75FRN2,
>som er dødt?


Kig på kondensatorerne foroven på boardet. Sveder de? SL75FRN2 har
store problemer med netop dette.

Problemet viser sig i starten som ustabilitetl, manglende evne til at
køre 200 mhz på bussen, og til sidst total... øh dødhed...

Lidt links:
<http://www.nforcershq.com/forum/sl75frn2l-leaking-capacitors-vt47727.html>

Hmm. Et eller andet sted findes der billeder af et board med svedende
kondensatorer, men jeg kan skisme ikke lige finde det.

"leak" & "capacitor" er nøgleordene til google.

R.
Jens C. Hansen (11.07.2005, 21:41)
Ronni Heuckendorff Hansen wrote:
> <http://www.nforcershq.com/forum/sl75frn2l-leaking-capacitors-vt47727.html>
> Hmm. Et eller andet sted findes der billeder af et board med svedende
> kondensatorer, men jeg kan skisme ikke lige finde det.


Der er masser af dem på
Kurt Pedersen (12.07.2005, 01:02)
"Lyrik" <lyrik> skrev i en meddelelse
news:kgp1
> Husk hvad IBM skrev:"Hvis temperaturen stiger med 3! grader så halveres
> harddiskens levetid!"


Læg mærke til at det gælder for IBM's Harddiske.

> Al det der low-noise-køler-flip! Til sammenligning suser det lystigt fra min


Hm!!!!!!!!

> Endvidere står den på gulvet hvor temperaturen er lavest.


Det er da en god ting

> Den susen virker beroligende på mine nerver og det er længe, længe siden jeg
> har haft HD-problemer.
> Susen har noget at gøre med luft! Megen susen = megen køleluft!
> "helt stille og lydsvag" har noget at gøre med PC-i-farezonen for at stå af
> i varmen!;-)


Denne udtalelse må stå for din helt egen regning da den ikke giver mening.
Det er nu engang sådan at det er nemmere og billigere at producere en motor
med mange omdrejninger og så forsyne den med et par dårlige møllevinger.
Folk der vil have Low-noise er direkte årsagen til at mange producenter nu
er begyndt at gå den anden vej men det kræver at forbrugerne vil betale hvad
det koster.
mvh
Kurt
[..]
LD (12.07.2005, 13:47)
> Mit første gæt er en død PSU. Er det en Codegen 300X?

I hvert fald en Codegen. (Sidder ej ved den i øjeblikket.)
Jeg prøvede dog at fjerne alt unødvendigt, og sætte en PSU
der virker i, men med samme resultat.
LD (12.07.2005, 14:17)
> Hiv HD fra.....maskinen kan godt starte op uden dem go du har elimineret
> én
> fejlkilde mere.... Har du flere ramstænger; Sæt dem i en af gangen og
> start
> op. Sådan får du tjekket rammen.


Er gjort + PSU skiftet - jeg regner med at det er bundkortet.
Lignende emner